Cyprus Airways, Bilete avion, Transport animale, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
Cyprus Airways
» Flota
Destinatii Cyprus Airways

Cyprus Airways

Cyprus Airways este linia aeriana nationala cipriota, cu sediul in Nicosia. Hub-urile companiei sunt Aeroportul International din Larnaca si Aeroportul International din Paphos. Totodata, linia aeriana are si orase focus: Atena, Salonic, Paris si Londra.

Compania aeriana a luat nastere in 1947, iar primele zboruri au fost efectuate in 1948 pe rute regionale cu plecarea din Nicosia spre Atena, Beirut, Cairo, Haifa si Roma. In urmatorii trei ani au fost cumparate avioane noi si s-au adaugat noi zboruri spre Alexandria, Amman, Bahrain, Khartoum si Lydda.

Dupa o serie de incidente in 1974, operatiunile companiei au fost suspendate. Zborurile s-au reluat, limita incepand cu 1975 din Larnaca.

Compania ofera zboruri comerciale spre 30 de destinatii din Europa: Londra, Birmingham, Manchester, Amsterdam, Paris, Bruxelles, Zurich, Frankfurt, Viena, Milano, Roma, Sofia, Salonic, Moscova, Atena, Heraklion, Rodos, Larnaca si Paphos, precum si in Orientul Mijlociu: Cairo, Tel Aviv, Beirut, Damasc, Amman, Riyadh si Jeddah.

Cyprus Airways nu ofera zboruri directe din Romania, dar are intelegeri cu linii aeriene care zboara din Romania, inclusiv TAROM, KLM si Alitalia.

Transport copii

Copii de vârstă între 6 şi 15 ani pot călători neînsoţiţi cu zboruri lui Cyprus Airways.

Transport animale

Pasagerii Cyprus Airways put depune la cala, gratuit, bagaje care nu depasesc 20 kg pentru clasa economy si 30 kg pentru clasa Business. Pentru infanti se poate depune la cala gratuit un bagaj de maximum 10 kg.

Pasagerii pot duce in avion un bagaj de mana (carry on) cu dimensiuni totale de maxim 115 cm si o greutate maxima de 5 kg. In plus, pot fi transportate, gratuit, in avion bunuri cumparate de la magazinele Duty Free (alcool, tutun, parfum), o geanta, o camera digitala, o haina, precum si material de citit in timpul zborului.

Flota

Flota companiei este formata din 3 avioane de tipul Airbus A319-100, 7 avioane de tipul Airbus A320-200 si 2 avioane de tipul Airbus A330-200.