Alitalia, Bilete avion, Informatii bagaje, Transport animale, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel

Alitalia

Alitalia reprezinta compania națională de transport aerian din Italia, ce are o indelungată tradiție în transportarea pasagerilor pe nenumărate rute din toată lumea.
Alitalia atinge 51 de tari cu 110 destinatii, avand o flota de 186 de avioane. In anul 2006 peste 24 de milioane persoane au zburat cu Alitalia
Activitatea Alitalia incepe pe 5 mai 1947, zi cu zborul inaugural facut cu un Fiat G.12 Alcione, pilotat de Virginio Reinero pe ruta Torino-Roma-Catania. Anul urmator are loc primul zbor international intre Roma si Oslo, iar primul zbor intercontinental cu mai multe escale a legat Italia de Buenos Aires.

In prezent Grupul Alitalia este compus din: Alitalia - Alitalia Servicii (ALITALIA MAINTAINCE SYSTEMS S.p.A, Alitalia Airport S.p.A., Atitech S.p.A, Ales S.p.A) -Alitalia Express - Grupo Volare (ce cuprinde Volare Airlines si Air Europe). Are si o diviziune despre marfuri si logistica, Alitalia Cargo.
Compania ofera servicii de inalta caliatate atat pentru clasa economica cat si pentru clasa bussines. Serviciile incotestabile oferite pasagerilor au facilitat alaturarea Alitaliei langa celelalte companii aeriene de prestigiu (Air France, Delta Airlines, Aeromexico, CSA etc.) in SkyTeam, cea mai mare alianta internationala

Informatii bagaje

Bagajele trebuie prezentate la check-in unde li se aplica o eticheta inscriptionata cu numele pasagerului, ruta, codul aeroportului, numarul zborului si data. Aceasta eticheta reprezinta o carte de identitate a bagajului.
Costul pentru transportul bagajelor e inclus in tariful biletului de avion. Bagajele care depasesc limita de 42x70x40 si 20 kg pt clasa Economy si 30 kg pt clasa Bussines vor fi platite de catre pasager.

Pasagerii au dreptul la o singura piesa de bagaj de mana, greutate 5 kg si 55x25x35 (lungime, inaltime, latime).
Laptopul, poseta, carucioarele de copii se considera bagaj de mana. Daca spatiul din cabina nu este suficient de incapator, acestea sunt etichetate la check in si depozitate la cala.
Pentru mai mult confort, unele curse Alitalia (MD80) au fost dotate cu noi compartimente de depozitare deasupra scaunelor pasagerilor

Articole considerate periculoase
Din motive de securitate, nu se accepta la bord forfecute, cutite, briceaguri, arme de foc de jucarie, instrumente pentru uz industrial, sportive, agricol.
In plus, pentru zborurile din Italia catre Statele Unite nu sunt permise la bord brichete.
Transportul aparatelor TV, radio, lucrurilor perisabile este strict interzis.

Transport animale

Animalele sunt considerate ca extra-bagaj si trebuie platita o taxa pt. transportul acestora. Aceasta taxa se calculeaza in functie de greutate si destinatie. Dimensiunile custii nu trebuie sa depaseasca 48x33x26 cm.
Pisicile si cainii trebuie sa detina un "pasaport" eliberat de medicul veterinar ce contine informatii despre starea de sanatate a animalului si vaccinele care i-au fost administrate.


Cainii care insotesc persoanele cu deficiente pot calatori atat la cala cat si la bordul avionului, daca este spatiu. Rezervarea pentru caine trebuie facuta in momentul rezevarii zborului. Proprietarul cainelui trebuie sa detina tot echipamentul necesar acestuia, ca de exemplu: lesa, botnita, cusca.

Flota

Este compusa din 177 aeronave pentru transport pasageri si 3 aeronave (cargo) pt transport marfa.
- B777/200ER pasageri
- MD-11 cargo
- B767-300 pasageri
- MD-80 pasageri
- Airbus 321 pasageri