Blue Air, Bilete avion, Informatii bagaje, Transport animale, Flota , Termeni si conditii

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
Destinatii Blue Air


Blue Air

Aviatia din Romania traieste un moment istoric: se lanseaza Blue Air, prima companie aeriena romaneasca, cu capital 100% privat.

Compania s-a infiintat din dorinta de a crea o alternativa de zbor sigura, confortabila si accesibila ca pret. A fost un moment de cotitura – pentru prima oara in Romania, o companie oferea pasagerilor zboruri ieftine catre destinatiile cele mai importante din Europa.

De-a lungul anilor, modelul nostru s-a impus, aparand si alte companii de zbor cu profil asemanator. Cu toate acestea, Blue Air este mereu cu un pas inainte, acest lucru concretizandu-se astazi prin pozitionarea unica de transportator aerian smart flying.

Desi oferim in continuare preturi extrem de accesibile, lucram zi de zi ca seviciile noastre sa fie net superioare celorlalti competitori. Meriti servicii smart, special pentru tine. Si de aceea, exigentele pasagerilor se regasesc in serviciile noastre.
Toate acestea nu ar fi fost posibile fara increderea a milioane de pasageri, de-a lungul tuturor acestor ani. Pentru aceasta, le multumim tuturor!

Informatii bagaje

Greutatea bagajului:
Fiecare pasager are dreptul la maxim patru piese de bagaj de cala cu dimensiunile maxime de 100x80x30 cm. Taxa pentru transportul fiecarei piese de bagaj de cala este de 10 euro/bagaj/segment de calatorie in cazul in care bagajul este achitat la momentul achizitionarii biletului sau 20 euro/bagaj/segment de calatorie in situatia in care aceasta este platita in aeroportul de plecare, in cadrul formalitatilor de check-in/ticketing.

Greutatea maxim admisa a unei piese de bagaj de cala este de 32 kg. Greutatea pieselor de bagaj de cala nu poate fi cumulata intre doi sau mai multi pasageri. Pentru copii cu virsta cuprinsa intre 1luna si doi ani (infanti) se accepta gratuit un bagaj de cala de pana la 10 kg.

Pentru cursele Bucuresti-Cluj, Cluj-Bucuresti, Bucuresti-Timisoara, Timisoara-Bucuresti, Timisoara-Constanta, Constanta-Timisoara, Bucuresti-Arad, Arad-Bucuresti, Bucuresti-Florenta si Florenta-Bucuresti se accepta pentru transport numai 1 piesa de bagaj de cala pentru fiecare pasager, cu dimensiunile 100x80x30 cm, ce nu poate depasi greutatea de 20 kg, sub sanctiunea prevederilor articolului 8.1.2.

8.1.2 Putem refuza transportul oricarui bagaj care depaseste greutatea maxim admisa pe metru patrat in calele avionului, care este nesigurantat, prost ambalat sau nu respecta termenii si conditiile referitoare la transportul bagajelor.

Bicicletele sunt acceptate la transport numai ca bagaj de cala in schimbul unei taxe de 25 EUR/bucata/segment de zbor.

Pentru transportul echipamentului sportiv de golf, schi, schi nautic care nu depaseste greutatea de 32 kg, se percepe o taxa 30 EUR/ pasager/ segment de zbor. Acesta necesita ambalare in husa corespunzatoare pentru transportul cu avionul.

Bagajul de cala:
Cand Bagajul dumneavoastra de Cala va fi predat la check-in, el va intra in custodia noastra si vom emite o Eticheta de Identificare.Va recomandam ca pe Bagajul de Cala sa inscriptionati numele, adresa dumneavoastra si un mumar de telefon la care puteti fi contactat.

Bagajul de Cala va fi transportat cu aceeasi aeronava ca si dumneavoastra.Daca acest lucru nu va fi posibil din motive independente de vointa noastra,avem obligatia sa il transportam pana la destinatia dumneavoastra care este inscrisa pe biletul electronic, intr-un interval de timp cit mai scurt posibil.

Aeroporturile Verona, Catania, Venetia si Napoli percep o taxa de agentie de 5 euro pentru incasarea taxei de bagaj. Taxa de bagaj poate fi achitata in oricare dintre agentiile Blue Air.

Bagajul de mana
Aveti dreptul la un singur bagaj de mana care nu poate depasi 7 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. In plus aveti dreptul sa luati un laptop, ale carui dimensiuni sa nu depaseasca 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Daca bagajul dumneavoastra de mina depaseste aceste dimensiuni si greutatea specificata, atunci acesta trebuie transportat ca Bagaj de Cala.

Pentru cursele Bucuresti-Cluj, Cluj-Bucuresti, Bucuresti-Timisoara, Timisoara-Bucuresti, Timisoara-Constanta, Constanta-Timisoara, Bucuresti-Arad, Arad-Bucuresti, Bucuresti-Florenta si Florenta-Bucuresti fiecare pasager poate transporta un bagaj de mana care nu poate depasi dimensiunile 50cm/20cm/14cm.

ATENTIE! Pentru plecarile din Luton, Marea Britanie trebuie sa aveti in vedere ca este acceptat doar un bagaj de mana per pasager; laptopul este considerat a fi un bagaj de mana si trebuie sa fie scos din bagaj pentru verificarea de securitate. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati aceasta pagina.

Instrumentele musicale ce nu pot fi considerate periculoase datorita formei sau volumului, pot fi transportate ca bagaj de mana, respectand prevederile articolului 8.5.1. In cazul in care instrumentul muzical nu se incadreaza in dimensiunile si/sau greutatea prevazute, pentru a asigura transportul in cabina aeronavei, pasagerul va trebui sa achite contravaloarea unui loc, in limita disponibilitatii.

Colectarea si livrarea bagajului de mana
Trebuie sa va colectati Bagajul de Cala in momentul in care ati ajuns la destinatie. Daca nu il luati intr-o perioada rezonabila de timp, el este preluat in custodia noastra si va putem percepe o taxa de depozitare. Daca nu este reclamat si colectat in decursul unei luni de zile de la data in care este adus la destinatie, putem sa dispunem de el in orice mod fara a avea vreo responsabilitate materiala fata de dumneavoastra.

Doar propietarul Bagajului de Cala si al etichetei de Identificare are dreptul de a-l colecta.

Bagajul de Cala intrat in custodia noastra nu va fi predat decit proprietarului in urma prezentarii Etichetei de Identificare sau oricarei persoane imputernicita legal.

Obiecte care nu se accepta in bagaj
* Obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor, cele specificate in Instructiunile Tehnice pentru Transportul Aerian ale Bunurilor Periculoase emise de Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI) si in cele ale Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) precum si in reglementarile noastre (mai multe detalii puteti cere de la noi).
* Obiecte care sunt interzise pentru transport prin legile, regulile, ordinele in vigoare ale oricarui stat in/din care calatoriti.
* Obiectele care sunt considerate de noi periculoase, datorita formei, volumului sau greutatii.Informatii despre obiectele care nu sunt acceptate va pot fi oferite la cerere.
* Materiale radioactive
* Armele si armele de foc, munitie, altele decat cele pentru vanatoare sau sport.Exceptie de la aceasta regula fac:
* Armele si armele de foc si munitie pentru vanatoare sau tir sportiv care pot fi transportate numai ca Bagaje de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Acestea trebuie sa fie desfacute in partile componenete si impachetate corespunzator separate de munitia aferenta. Transportul munitiei se face conform Regulilor pentru Transportul Bunurilor Periculoase ale ICAO si IATA. Armele si munitia trebuie declarate la check-in.
* Armele de panoplie, spade, pumnale si alte obiecte similare care pot fi transportate numai ca Bagaj de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Acestea trebuie declarate la check-in.
* Cutitele de uz casnic si alte obiecte similare transportate numai ca Bagaj de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Aceste obiecte trebuie declarate la check-in.
* Nu trebuie sa introduceti in Bagajul de Cala bani, bijuterii, metale pretioase, laptop, obiecte electronice personale, documente importante, acte, pasapoarte sau alte documente de identitate. Nerespectarea acestei recomandari ne exonereaza de responsabilitate pentru pierderea, deteriorarea sau distrugerea obiectelor mentionate, produsa in timpul manipularii sau transportului.

Transport copii

Copilul cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 12 ani trebuie sa fie insotit de cel putin un adult.

Transport animale

In cabina de pasageri se accepta transportul animalelor vii de mici dimensiuni din clasa PET (animal de companie + cusca, totalul fiind de maxim 6kg) ciini sau pisici, in custi speciale, cu obligatia proprietarului de a tine cusca in brate sau sub scaunul din fata pe durata zborului. In acest caz transportul se face contra unei taxe de 35 EUR/ animal/ segment de zbor daca biletul / SSR-ul este achizitionat de pe website-ul Blue Air si contra unei taxe de 50 EUR/ animal/ segment de zbor daca acest serviciu este achizitionat prin Departamentul Reservation and Customer Service sau in aeroport.

In cala de bagaje pot fi transportate animale vii de talie medie, caini sau pisici, in custi standardizate in conformitate cu reglementarile IATA, dar nu mai mult de trei pe un zbor. Transportul se poate face contra cost, la tariful de 75 EUR/animal/ segment de zbor aplicabil la greutatea bruta (cusca plus animal) daca biletul este achizitionat de pe website-ul Blue Air si 100 EUR/ animal/ segment de zbor daca serviciul este achizitionat prin Departamentul Reservation and Customer Service sau in aeroport. Animalul transportat + cusca nu trebuie sa depaseasca impreuna 32KG.

Pentru a calatori cu animalul de companie intr-un stat membru al UE, animalele vii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
* sa aiba un microcip implantat sub piele;
* sa aiba carnet de sanatate;
* vaccinul antirabic sa fie valabil;
* sa aiba pasaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar.

Pe destinatiile Marea Britanie si Irlanda nu se accepta transportul animalelor vii, nici in cabina de pasageri, nici in cala de bagaje. Pentru cursele Bucuresti-Cluj, Cluj-Bucuresti, Bucuresti-Timisoara, Timisoara-Bucuresti, Timisoara-Constanta, Constanta-Timisoara, Bucuresti-Arad, Arad-Bucuresti, Bucuresti-Florenta si Florenta-Bucuresti, nu se accepta transportul animalelor de companie in cala de bagaje a aeronavei.

Pentru persoanele care calatoresc insotite de animalul de companie in cabina, alocarea locurilor se face pe penultimul rand, pentru a nu se crea nici un disconfort celorlalti pasageri.

Flota

Flota Blue Air este constituita in prezent din 11 aeronave moderne, Boeing 737, din care 3 seria 737-300, 1 seria 737-500, 2 seria 737-400 si 5 seria 737-800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.

Familia de avioane 737 Next Generation este cea mai avansata din punct de vedere tehnic de pe piata avioanelor din aceeasi clasa. Succesul de piata al seriei 737 NG este confirmat de investitorii financiari din domeniul aviatic, care au catalogat in mod constant seria ca fiind preferata datorita eficentei superioare si costurilor de operare reduse pentru clasa de avioane din care face parte.

Blue Air a incheiat contracte cu compania Boeing pentru 5 aeronave seria Next Generation, 2 seria 800 si 3 seria 900 ER

Termeni si conditii

Toti pasagerii care au platit au dreptul sa schimbe rezervarea dupa confirmare, cu pana la trei ore inaintea orei de plecare a zborului initial, platind o taxa de 40 EUR per Pasager, per segment de zbor plus alte diferente dintre tariful initial si noile tarife, taxe sau suprataxe, care sunt valabile la data schimbarii rezervarii, in conformitate cu Termenii si Conditiile noastre de calatorie daca schimbarea e operata pe website-ul nostru sau 50 EUR per pasager, per segment de zbor plus alte diferente dintre tariful initial si noile tarife, taxe sau suprataxe, care sunt valabile la data schimbarii rezervarii, daca schimbarea se face prin Departamentul Reservation and Customer Service sau prin punctele noastre de vanzare.

Pentru biletele cumparate incepand cu data de 28 Mar 2010, modificarile facute curselor interne (Bucuresti-Cluj-Bucuresti , Bucuresti-Timisoara-Bucuresti) se vor taxa cu 20 Eur per pasager per segment de zbor plus alte diferente dintre tariful initial si noile tarife, taxe sau suprataxe, care sunt valabile la data schimbarii rezervarii, in conformitate cu Termenii si Conditiile noastre de calatorie daca schimbarea e operata pe website-ul nostru sau 25 EUR per pasager, per segment de zbor plus alte diferente dintre tariful initial si noile tarife, taxe sau suprataxe, care sunt valabile la data schimbarii rezervarii, daca schimbarea se face prin Departamentul Reservation and Customer Service sau prin punctele noastre de vanzare.

Daca alegeti sa faceti modificare online, modificarea se va aplica pentru toti pasagerii aflati in rezervarea respectiva, pentru a modifica zborul doar pentru o parte din acesti pasageri, va trebui sa contactati departamentul Reservation and Customer Service.

Modificarile de nume nu mai sunt permise pe un itinerariu unde unul din segmentele zbor a trecut, pentru niciuna din cursele ramase.

Nu este permisa schimbarea de data sau de ruta a unui bilet la un tarif mai mic decat tariful platit initial, deci implicit nu se ramburseaza eventuala diferenta intre tariful initial platit si tariful inferior care poate exista la data solictata pentru schimbare.

Blue Air nu garanteaza conexiunile cu alte zboruri sau cu alte mijloace de transport.Orice planificare este facuta pe riscul dumneavoastra.

Se permite numai schimbarea datelor de calatorie (data plecarii, data sosirii), iar din 01.06.2007 schimbarea rutei si a numelui pasagerului, dar numai pentru clasele tarifare care permit astfel de schimbari de rezervare. Nu sunt permise modificarile de ruta ale unui segment domestic cu unul international.

In conformitate cu termenii stabiliti aici, toate Biletele Electronice sunt nerambursabile. Biletul Electronic poate fi schimbat pentru un alt zbor la acelasi tarif sau la unul mai mare, daca este posibil, fiind necesara plata unei taxe de schimbare si a unei diferente de tarif. Toate detaliile pot fi gasite in regulile noastre de Transport, inscrise pe pagina noastra de internet, sau va pot fi communicate la cerere. Va rugam sa verificati modul de tarifare inainte de a cumpara Biletul Electronic.

Daca nu ne putem indeplini obligatiile de transport in conformitate cu Contractul de Transport, va vom restitui tariful platit sau o parte din el conform acestui Articol.

Restituirea integrala a sumei inscrisa pe Biletul Electronic, in situatia in care am anulat zborul si nu vom putea sa va oferim alta alternative.

Daca anulam zborul unui segment din ruta inscrisa pe billet, suma restituita va fi egala cu diferenta dintre tariful platit pentru ruta intreaga si tariful aplicabil pe segmentul necalatorit.

Restituirile se fac numai persoanelor al caror nume este inscris pe Biletul Electronic sau celor care au efectuat plata,pe baza prezentarii biletului sau cuponului nefolsit si al chitantei fiscale.

Cererile pentru rambursare trebuie facute in scris la adresa mentionata in finalul Termenilor si Conditiilor de Transport.