easyJet, Bilete avion, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
easyJet
» Flota

easyJet

EasyJet este o companie aeriana low-cost cunoscuta oficial ca EasyJet Airline Company Limited, cu baza la Aeroportul Londra Luton. Este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost in Europa, cu zboruri interne si internationale pe peste 290 rute intre 78 de orase europene.

Asemanator rivalului sau, Ryanar, easyJet a cunoscut o expansiune rapida, in 1995 crescand prin combinarea unor achizitii si punand bazele, la cererea consumatorilor unei companii de transport aerian low-cost. Compania aeriana functioneaza acum cu 137 aeronave la 20 de baze in Europa.

Compania a fost infiintata la 18 Octombrie 1995 si a inceput operarea la 10 Noiembrie 1995. A fost lansata de Stelios Haji-Ioannou cu 2 aeronave abia iesite din fabrica, Boeing 737-200. Compania a fost initial indrumata de GB Airways, si de Air Foyle ca EasyJet, care nu primise inca Cetrificatul de Operator Aerian. EasyJet isi exercita activitatea initiala doar pe doua rute: de la London Luton la Glasgow si Edinburgh.

EasyJet deserveste la ora actuala 103 destinatii in 27 de tari din intreaga Europa si nordul Africii. Baza ei se afla la London Luton, totusi baza extinsa aflandu-se la London Gatwick care ofera 63 destinatii. EasyJet intretine si alte baze in Europa la Belfast, Berlin-Schönefeld, Bristol, Dortmund, Nottingham, Edinburgh, Mulhouse, Geneva, Glasgow, Liverpool, London-Stansted, Lyons, Madrid-Barajas, Milan-Malpensa, Manchester, Newcastle, Paris-Charles de Gaulle si Paris-Orly.

In decembrie 2007, EasyJet a anuntat ca isi va extinde operatiunile semnificativ in Nord-Vestul Angliei, prin deschiderea unei baze la Aeroportul Manchester.

Flota

In iulie 2008, flota EasyJet era alcatuita din urmatoarele aeronave:
* 119 Airbus A319
* 9 Airbus A320
* 7 Airbus A321
* 30 Boeing 737-700