KLM , Bilete avion, Informatii bagaje, Transport animale, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
Destinatii KLM


KLM

KLM Royal Dutch Airlines face parte din compania aeriana Air France-KLM. Înainte de fuziunea cu Air France, KLM a fost linia aeriană naţională a Olandei. Nodul principal se afla la Aeroportul Amsterdam Schiphol.

Air France KLM este cea mai mare companie aeriana partenera, transporta cei mai multi pasageri si este a doua companie de transporturi cargo din lume.

KLM ofera zboruri directe de la Bucuresti Otopeni la Amsterdam. Totodata, se poate zbura cu legatura de la Timisoara, Cluj Napoca si Iasi la Amsterdam.

Informatii bagaje

Bagajul la cala:
Pasagerii care calatoresc la clasa economica pot avea un bagaj de 23 kg fara taxe suplimentare. Pasagerii care calatoresc la clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg. Aceste restrictii de greutate se aplica tuturor zborurilor spre si din toate tarile, cu exceptia Statelor Unite, Canada si Mexic.

La cursele spre si din Statele Unite, Canada si Mexic, toti pasagerii pot transporta doua bagaje scutite de taxe. Cele doua bagaje nu trebuie sa depaseasca 158 cm fiecare (lungime + latime + inaltime). Greutatea maxima permisa este de 32 kg per bagaj.

2 bagaje cantarind insumat 23 kg sau chiar mai putin se vor taxa suplimentar. Poate fi cazul pasagerilor care doresc sa transporte bagaje de mana care nu respecta normele privind dimensiunile sau greutatea si care vor fi nevoiti sa predea la cala acest bagaj necorespunzator.

Pasagerii care calatoresc cu Economy Class pot preda la cala un al doilea bagaj cu o taxa de 50 eur. În cazul plecarii din Statele Unite, aceasta taxa este de 50 dolari americani. Taxa pentru un al doilea bagaj se aplica numai biletelor achizitionate dupa 1 noiembrie.

Bagajul de mana:
Puteti avea bagaje de mana pe toate cursele:
* O geanta de voiaj, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm si nu mai grea de 10 kg.
* Un pardesiu/patura, umbrela/baston, o poseta, o geanta
* Camera video, si o cantitate rezonabila de material de lectura.

În plus fata de bagajul de mana mentionat mai sus, pasagerii de la Business Class mai pot lua:
* O geanta cu obiecte de imbracaminte (nu mai mult de 20 cm adancime, in greutate de maxim 8 kg) sau o servieta (nu mai mult de 20 cm adancime, in greutate de maxim 8 kg).

Puteti depozita bagajul de mana sub scaun sau in compartimentele pentru bagaje de deasupra acestuia.

Daca veti calatori cu copii cu varsta de pana la doi ani, care au bilet cu 10% reducere, vi se permite sa luati un scaun ambulant si un bagaj de mana suplimentar, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm cu greutatea de maxim 10 kg. Carucioarele care nu se pliaza trebuie transportate la cala.

Se aplica reguli speciale pentru lichide, creme si tuburi de aerosol.
Acestea pot fi tinute în bagajul de mâna numai în cantitati mici, care sa nu depaseasca 100 ml (3,4 oz) per articol. Trebuie sa se afle într-o geanta transparenta si care se poate sigila, cu un volum de maximum 1 litru. Geanta trebuie sa fie închisa si articolele trebuie sa intre cu usurinta în ea.

Se poate lua o geanta transparenta per persoana. Atunci când va este verificat bagajul de mâna, vi se va cere sa prezentati separat geanta transparenta pentru lichide.

Aceste reguli nu se aplica urmatoarelor:
* Mâncarii pentru bebelusi care va fi consumata pe durata zborului
* Medicamentelor care se vor lua pe durata zborului, cu conditia sa aveti reteta sau o declaratie din partea medicului
* Alimente de dieta speciala care vor fi consumate pe durata zborului

Transport copii

Copiii pot calatori cu dumneavoastra in mai multe moduri, in functie de varsta pe care o au:
1. Pentru bebelusii sub 6 luni (maxim 65 cm, maxim 9 kg) puteti rezerva un leagan
2. Puteti lua proviziile necesare ingrijirii copilului (sub 2 ani) la bord (maxim 10 kg)
3. Indiferent de varsta copilului puteti lua la bord caruciorul acestuia
4. Copiii sub 2 ani ii puteti tine in brate. Pentru copiii peste 2 ani, puteti rezerva un loc
5. Copilul dumneavoastra poate calatori si in propriul sau scaun de siguranta, daca acesta poate fi atasat de scaunul avionului cu centura de siguranta.
6. Un adult poate calatori cu maxim doi copii. Conform regulilor de siguranta, puteti tine in brate doar un copil; pentru al doilea copil puteti rezerva un loc.

Copiii cu varsta intre 5 si 12 ani pot calatori singuri doar daca folosesc Serviciul pentru Minori Neinsotiti. Copilul dvs. va beneficia de o atentie suplimentara: de-a lungul intregii curse, vom avea grija de siguranta copilului dumneavoastra.

La aeroportul Schiphol, copiii neinsotiti vor fi condusi la sala de asteptare Junior Jet, unde vor avea la dispozitie bauturi racoritoare, jocuri video si pe computer, filme pe video, carti in diverse limbi si foarte multe jucarii. Odata ajunsi la destinatie, vom incredinta personal copilul persoanei indicate de dumneavoastra.

Copiilor intre 12 si 18 ani li se permite sa calatoreasca singuri, dar pot folosi si Serviciul pentru Minori Neinsotiti.
Copiii cu varsta sub 15 ani care si-au cumparat biletul in Canada, Statele Unite sau Mexic sunt rugati sa foloseasca acest serviciu.

Transport persoane cu nevoi speciale

Pasagerii cu handicap isi pot lua scaunul cu rotile, aparatul de mers, sau caruciorul cu trei roti.

Transport animale

În cabina
Numai câinii si pisicile mici de pâna la 6 kg pot fi luati în cabina. Animalul dvs. de companie trebuie transportat într-o cusca solida cu o înaltime de maximum 20 cm sau într-o geanta de transportat animale de maximum 115 cm pe care o puteti pune sub scaunul din fata dvs. Daca doriti sa va luati animalul de companie în cabina, trebuie sa faceti rezervarea prin telefon, cu cel putin 48 de ore înainte.

În cala
Câinii si pisicile pot calatori într-o parte speciala ventilata a calei. Animalul dvs. trebuie transportat într-o cusca în conformitate cu cerintele legale ale IATA (Asociatia Internationala de Transport Aerian). Între custile care sunt conforme cu aceste norme se afla cele ale firmelor 'Sky' si 'Vari'. Animalul de companie si cusca nu trebuie sa depaseasca 75 kg împreuna. Daca doriti sa va transportati animalul de companie în cala, trebuie sa faceti rezervarea prin telefon, cu cel putin 48 de ore înainte.

Din pacate nu am putut transporta animale în cala în cazul zborurilor KLM Cityhopper care dureaza mai mult de 2 ore. În fiecare an, între 1 noiembrie si 31 martie, animalele de companie nu pot fi transportate în cala în cazul zborurilor KLM Cityhopper din cauza ca nu se poate încalzi cala aeronavelor Fokker.

Ca marfa
Animalul dvs. de companie ar trebui sa fie transportat ca marfa de catre Air France-KLM Cargo daca:
* Cusca animalului dvs. de companie are mai mult de 75 kg.
* Cusca este mai mare de 292 cm. În cazul anumitor tipuri de aeronave, cusca nu poate avea mai mult de 247 cm.

Animalul de companie calatoreste în Australia, Hong Kong, Irlanda, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Africa de Sud sau Regatul Unit al Marii Britanii.

Documentele de calatorie si certificatele de sanatate:
* Este necesar un numar de documente atunci când va transportati animalul de companie. Acestea trebuie sa fie în limba engleza.
* Animalul dvs. are nevoie de un certificat de sanatate semnat de catre un veterinar calificat. Certificatul trebuie sa fie eliberat cu între doua pâna la opt zile înainte de plecare.
* De obicei, în cazul puilor de pâna în 12 saptamâni, se aplica reguli suplimentare. Având în vedere ca acestea difera de la tara la tara, va sfatuim sa contactati ambasada tarii în care calatoriti.
* Animalul trebuie sa aiba un certificat valabil care sa ateste faptul ca a fost vaccinat contra rabiei cu cel putin 21 de zile înainte de plecare.

Calatoriti spre o destinatie din afara Uniunii Europene? Daca da, va recomandam sa luati legatura cu ambasada locala cu suficient timp înainte si sa va informati cu privire la regulile si certificatele de sanatate necesare la importarea de animale de companie.

Animalele de companie care calatoresc din sau catre Uniunea Europeana trebuie sa aiba un microcip sau un tatuaj si un pasaport oficial UE pentru animale de companie. Acest pasaport trebuie sa fie eliberat de catre un veterinar calificat.

Pasaportul trebuie sa contina urmatoarele detalii:
1. Numele si adresa propietarului
2. O descriere a animalului de companie, cum ar fi culoarea blanii
3. Tipul de identificare: microcip sau tatuaj
4. Data si marca vaccinului antirabic
5. Testul serologic pentru turbare
6. Dovada efectuarii tratamentului contra capuselor
7. Dovada efectuarii tratamentului contra echinococcus
8. Alte vaccinuri

În cazul animalelor de serviciu, care au fost dresate sa însoteasca pasagerii cu dizabilitati sau echipele de salvare, se aplica reguli speciale. Puteti cere mai multe informatii la departamentul de Îngrijiri al KLM.

Costurile pentru transportarea animalului dvs. de companie+cusca acestuia în cabina sau în cala, conform conceptului de bucata, vor fi de 160 euro per calatorie dus, indiferent de destinatie. Conceptul de bucata se aplica când apare "PC" (Buc.) lânga "bagaj" pe biletul dvs. electronic.

Cu toate acestea, costurile de transport ale animalului dvs. de companie+cusca, conform conceptului de greutate ("KG"), depind de destinatie.

Cusca:
Câinele/pisica trebui sa poata sa stea în picioare cu capul perfect drept (fara sa atinga acoperisul), sa se întoarca si sa se întinda în mod confortabil. În cazul câinilor cu nasul cârn, dimensiunea custii trebuie sa fie mai mare decât de obicei, pentru a nu aparea probleme de respiratie. Cusca trebuie sa fie confectionata dintr-un plastic rigid si sa aiba o usa de metal încorporata. (custile de lemn sau cele cu usi de plastic nu sunt acceptate.)

Varsta/cantitate:
Câinele/pisica trebuie sa aiba cel putin 10 saptamâni. Limita este de unul per cusca, cu exceptia situatiei în care au sub 6 luni si o greutate apropiata de pâna la 9 kg fiecare, când limita este de 2 per cusca. Puii de câine sau pisica mai mici de 4 luni pot calatori în aceeasi cusca cu mama..

Documente:
Trebuie sa se ataseze copii dupa pasaportul/certificatul de sanatate al animalului dvs. de companie. Prin urmare, va rugam sa aduceti copii xerox ale certificatului de sanatate atunci când va îmbarcati.

Conditia fizica:
Animalul trebuie sa nu para afectat fizic, ranit sau tranchilizat excesiv.

Vase:
Cusca trebuie sa aiba doua vase goale alaturate sau un singur vas cu doua compartimente pentru mâncare si apa, accesibile fara a se deschide usa.

Material absorbant:
Cusca trebuie sa aiba o patura, un ziar sau alt material absorbant pe podea. Paiele sunt interzise.

Abtibiduri:
Cusca trebuie sa aiba cel putin un abtibild "Live Animal" (Animal viu) si doua abtibilduri cu sageata în sus.

Placuta cu numele pasagerului:
Trebuie completate si ataseze numele, adresa si telefonul pasagerului.

Lesa/botnita:
Nu este permis ca animalul sa aiba lesa sau botnita în cusca.

Încuietoare:
încuietoarea custii trebuie sa fie sigura, dar nu sunt permise lacatele. Balamalele si bolturile de închidere trebuie sa depaseasca extruziunile orizontale de deasupra si de dedesuptul deschizaturii cu cel putin 1,6 cm.

Rotile:
Rotile trebuie sa fie blocate, izolate sau înlaturate.

Flota

Flota companiei aeriene Klm este compusa din 122 de aeronave dintre care:
* 10 Airbus A330-200
* 14 Boeing 737-300
* 13 Boeing 737-400
* 13 Boeing 737-700
* 5 Boeing 737-900
* 15 Boeing 777-200ER
* 5 Boeing 747-400
* 17 Boeing 747-400M
* 18 Boeing 737-800
* 2 Boeing 777-300ER
* 10 McDonnell-Douglas MD-11