ADRIA AIRWAYS , Bilete avion, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
ADRIA AIRWAYS
» Flota
Destinatii ADRIA AIRWAYS


ADRIA AIRWAYS

Adria Airways este compania nationala a Sloveniei, cu o traditie de peste 49 de ani. Liniile aeriene slovene au fost înfiinţate în anul 1961 sub denumirea Adria Aviopromet. După destrămarea Iugoslaviei, compania a devenit transportatorul aerian naţional al Sloveniei. În anul 1968 şi-a schimbat denumirea în Inex Adria Aviopromet. Sub prezenta denumire compania funcţionează de la sfârşitul anilor '80. La începutul anilor '80 Adria a devenit membru IATA.

În anul 1995 compania a încheiat un contract code-share cu liniile aeriene Lufthansa, iar în urma acestui acord, compania şi-a mărit numărul de conexiuni europene oferite. Începând din noiembrie 2004 compania este membru al alianţei Star Alliance şi un partener integrat al programului Miles&More precum şi Adria Corporate Card. Sediul principal şi baza de comunicare a companiei slovene se află în capitala Sloveniei – Ljubljana.

Adria Airways prestează servicii de tip charter şi regulate, zburând numai şi numai către aeroporturi europene, ajungând în Albania în Tirana, în Austria - Viena, în Belgia la Bruxelles şi Legia, în Bosnia Herţegovina la Sarajevo, în Croaţia la Zagreb, Muntenegru şi Podgorica, în Danemarca la Copenhaga, în Franţa la Paris, în Grecia la Atena , în Spania la Barcelona şi Madrid, în Olanda la Amsterdam, în Irlanda la Dublin, în Macedonia la Ochridi şi Scopie, în Germania la Frankfurt şi Munchen, în Polonia la Varşovia, în Rusia la Moscova, în România în Bucureşti, în Serbia la Belgrad, în Elveţia la Zurich, în Suedia la Stokholm, în Turcia la Istambul, în Ucraina la Kiev, în Marea Britanie la Birmingham, Londra şi Manchester.

Flota

In componenţa flotei care aparţine de Adria Airways intră aeronave Airbus A320-231, Boeing 737-500, Bombardier CRJ100, CRJ200, CRJ900 precum şi Fokker 100.