TAP Air Portugal, Bilete avion, Informatii bagaje, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
TAP Air Portugal
» Flota
Destinatii TAP Air Portugal


TAP Air Portugal

TAP Portugal Airlines este cea mai mare linie aeriană în Portugalia şi cea mai importantă companie aeriană din Europa pentru zborurile către Brazilia. Baza iei este la aeroportul internaţional în Lisabona. În total serveşte 58 de destinaţii în 27 de ţări, inclusiv ţările din Africa, America de Nord şi Sud. În 2005 a devenit membru al alianţei Star Alliance şi acum colaborează cu o mulţime de linii aeriene pentru a putea efectua şi mai multe route în toată lumea.

Anumite din liniile aeriene cu care colaborează linia aeriană TAP Portugal sunt Air China, Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, bmi, Egyptair, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Spanair, South African Airways, Shanghai Airlines, Swiss, Thai Airways, Turkish Airlines, United Airlines, US Airways. În România TAP Portugal colaborează cu linia aeriană Tarom.

TAP nu ofera zboruri directe din Romania, dar partenerii companiei ofera zboruri in Romania.

Informatii bagaje

Pasagerii la Economy Class lui TAP Portugal Airlines au dreptul de a transporta 1 bagaj de mână care nu trebuie să depăşească 6kg şi cu dimensiuni totale 115cm. pasagerii la Executive Class pot transporta 2 bucăţi de bagaje de mână de 10kg fiecare maximum.

Bagajele gratuite care pot avea cu iei posesorii de bilete de avion cu TAP Portugal nu pot depăşi 20kg la Economy Class şi 30kg la Executive.

TAP permite pasagerilor sa depuna la cala pana la 20 kg daca zboara la clasa economy si pana la 30 kg daca zboara la clasa executive. Bagajul de mana (carry on) nu trebuie sa depaseasca 6 kg daca pasagerul zboara la clasa economy, respectiv 10 kg pentru clasa executive. Suma dimensiunilor maxime ale bagajului de mana nu trebuie sa depaseasca 115 cm.

Pentru infanti (copii sub 2 ani) este permis un bagaj de maximum 10 kg precum si caruciorul.

Pentru zborurile spre anumite tari (USA, Brazilia, Africa) se aplica conceptul de bucati maxime de bagaj, calatorii putand lua intre 2 bucati a cate 23 kg pe bucata si 3 bucati a cate 32 kg pe bucata, in functie de clasa la care zboara (si daca este membru al programului de fidelizare al companiei). Pentru infanti se poate transporta un singur bagaj.

Flota

Flota TAP este formata din 19 avioane de tipul Airbus A319-100, 20 Airbus A320-200, 3 Airbus A321-200, 12 Airbus A330-200, 4 Airbus A340-300, 8 Embraer ERJ 145, 6 Fokker 100 si 2 Beechcraft 1900D.