Lufthansa, Bilete avion, Informatii bagaje, Transport animale, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
Destinatii Lufthansa


Lufthansa

Lufthansa AG este cea mai mare companie aeriană germană; până în august 2009 a fost a doua ca mărime în Europa (după Air France-KLM, înaintea lui British Airways).

Începând din septembrie 2009, Lufthansa a preluat compania aeriană austriacă Austrian Airlines (AUA), avansând astfel pe primul loc ca mărime din Europa.
Alte companii aeriene deţinute de Lufthansa, pe lângă AUA, sunt: Germaniawings, Swiss, British Midland. În plus, Lufthansa este unul dintre proprietarii minoritari ai companiilor aeriene Brussels Airlines, SunExpress, JetBlue.

Compania are ca bază principală Aeroportul Internaţional Frankfurt şi este membră fondatoare a alianţei aeriene globale Star Alliance din 1997.

Informatii bagaje

Bagajul la cala:
Pasagerii care calatoresc la clasa economica pot avea un bagaj de 20 kg fara taxe suplimentare. Pasagerii care calatoresc la clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg.

Pasagerii care calatoresc la clasa I, pot avea un bagaj de 40 kg. Aceste restrictii de greutate se aplica tuturor zborurilor spre si din toate tarile, cu exceptia Statelor Unite, Canada si Mexic. La cursele spre si din Statele Unite, Canada si Mexic, toti pasagerii pot transporta doua bagaje scutite de taxe. Cele doua bagaje nu trebuie sa depaseasca 158 cm fiecare (lungime+ latime+ inaltime). Greutatea maxima permisa este de 32 kg per bagaj.

Bagajul de mana:
Un singur bagaj este permis la bord pentru fiecare pasager. Doua bagaje sunt premise daca se calatoreste la clasa I sau la Business. (Exceptie fac zborurile spre si dinspre Canada, Statele Unite si Mexic unde este permis un singur bagaj indiferent de clasa).

Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca in dimensiuni 55x40x20 cm sau 22x16x8 inch sau greutate mai mare de 8 kg. Se aplica taxe speciale pentru urmatoarele bagaje speciale: bicicleta, placa de surf sin windsurf, schiuri.

Transport copii

Mai mult de 65.000 de copii folosesc serviciul de insotire minor Lufthansa in fiecare an.
Copiii cu varste intre 5 si 12 ani pot calatori neinsotiti daca solicita serviciul de insotire minori sau daca sunt acompaniati de o persoana mai mare de 12 ani.

Copiii cu varste intre 12 si 17 ani pot beneficia de acest serviciu la cererea parintilor. Cand efectuati rezervarea trebuie sa declarati varsta copilului si faptul ca acesta calatoreste neinsotit. Pentru a economisi timp, formularul de insotire minor poate fi completat inainte de a ajunge la aeroport; solicitati acest formular agentului de rezervari cand efectuati rezervarea.

Acesta trebuie completat in trei exemplare (unul pentru parinti, unul pentru minor si unul pentru companie). Asigurati-va ca detineti toate documentele necesare calatoriei minorului neinsotit.

Transport persoane cu nevoi speciale

Pasagerii cu nevoi speciale
Lufthansa ofera servicii de asistenta speciala pasagerilor cu nevoi speciale. Acestia sunt rugati sa ofere toate informatiile necesare la momentul efectuarii rezervarii.

Pasagerilor cu dizabilitati locomotorii li se pune la dispozitie scaun cu rotile pentru deplasarea in zona de check-in, imbarcare, debarcare si transfer. In cazul in care pasagerii doresc sa transporte propriul scaun cu rotile sunt rugati sa comunice tipul, dimensiunile si greutatea acestuia agentului de rezervari. Numarul de pasageri cu dizabilitati locomotorii transportati de Lufthansa depinde de tipul aeronavei, cat si de ruta.

Transport animale

Lufthansa transporta animale de companie fie in cabina sau la cala, in functie de greutatea lor si de dimensiuni. Informati-va asupra legilor de intrare/iesire a tarilor in care calatoriti. Pentru anumite rase de caini se aplica regulament special. Pentru a transporta animalul de companie cu dumneavoastra trebuie sa anuntati din timp agentul de rezervari.

In cabina puteti transporta un caine sau o pisica daca greutatea animalului (inclusiv cusca) nu depaseste 8 kg, iar dimensiunea maxima a cutiei sau a custii nu este mai mare de 55x40x20 cm. Puteti folosi cusca personala daca aceasta are dimensiunile cerute si este ermetica. Lufthansa ofera o cutie de transport in majoritatea aeroporturilor la check-in.

Animalele de companie care nu pot fi transportate in cabina vor fi transportate in containere speciale in zona ventilata a sectorului cargo din cala. Puteti folosi propriul container daca acesta se supune regulamentului IATA (International Air Transport Association). Containerul trebuie sa fie suficient de mare astfel incat animalul sa se poata ridica si sa aiba spatiu suficient de miscare.

Transportul pisicilor si cainilor in cabina pe zborurile domestice in Germania si Italia nu se taxeaza atata timp cat nu se depseste greutatea maxim admisa. Pe zborurile catre alte tari se considera si se taxeaza ca excedent de bagaj.

Flota

Mare, moderna si foarte comacta, flota Lufthansa dispune de aeronave de la cele mai mici marimi pana la cele mai mari, folosind cea mai moderna tehnologie din domeniu:
* 30 Boeing 747 - 400
* 17 Airbus A340-600
* 28 Airbus A340-300
* 12 Airbus A330-300
* 14 Airbus A300-600
* 31 Airbus A321
* 36 Airbus A320
* 20 Airbus A319
* 33 Boeing 737-300
* 30 Boeing 737-500
* 18 Avro RJ85
* 12 CRJ900
* 20 CRJ700
* 23 CRJ100/200
* 19 MD 11F