Austrian Airlines, Bilete avion, Informatii bagaje, Transport animale, Flota , Termeni si conditii

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
Destinatii Austrian Airlines


Austrian Airlines

Austrian Airlines este linia aeriană naţională a Austriei, cu sediul la Viena.Incepand din septembrie 2009 Austrian a fost preluată de concernul german Lufthansa. Partenerii din Grupul Austrian Airlines: Austrian, Lauda Air si Austrian arrows. Centrul de interes al Austrian este traficul regulat, Austrian arrows este specializata pe activitatea regionala, in vreme ce Lauda Air completeaza programul Grupului cu activitatile sale din segmentul de zboruri charter.
Aeroportul International din Viena, utilizeaza o infrastructura superioara, in vreme ce administrarea extrem de eficienta a avioanelor ce sosesc si pleaca asigura transferul rapid si confortabil al pasagerilor.

Informatii bagaje

Sfaturi utile
- Va recomandam sa nu aveti in bagajele inregistrate la check-in articole precum bani, bijuterii, calculatoare (laptop, PC), camere, hartii de valoare, documente de afaceri, mostre, pasaportul sau alte documente de identificare.
- Va rugam sa aplicati pe fiecare bagaj o eticheta cu numele si adresa dumneavoastra.
- Un singur bagaj nu poate sa depaseasca dimensiunea de 158cm in suma laturilor (lungime + inaltime + latime), in caz contrar nu poate fi transportat ca bagaj inregistrat la check-in. Orice obiect mai greu sau mai mare trebuie transportat in regim cargo.

Bagaje acceptate gratuit
1.Pasagerii care calatoresc la Clasa Economic pot avea un bagaj de 20 kg fara taxe suplimentare. Pasagerii care calatoresc la Clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg (excepţie zborurile spre/din SUA şi Canada).
2.La cursele spre si dinspre Statele Unite, Canada si Mexic toti pasagerii aflati la Clasa Economic pot transporta un bagaj cu limita maxima permisa de 23 kg.

Bagajul de mana
Un singur bagaj de mana nu trebuie sa aiba dimensiuni mai mari de 55x40x23 cm sau sa cantareasca mai mult de 8kg. Puteti verifica aceste dimensiuni folosind masuratorul standard disponibil in aeroport.  Orice bagaj care depaseste aceste limite trebuie inregistrat la check-in. Va rugam sa aveti acest lucru in vedere atunci cand va faceti bagajul, si sa va asigurati ca valiza dumneavoastra nu depaseste limita gratuita acceptata.

Informatii despre bagajele de mana permise:
Pasagerii clasei Economy: 1 bagaj cu greutatea maxima 8 kg 
Pasagerii clasei Business, membrii HON Circle, Senator si posesorii de carduri Gold -Star Alliance: 2 bagaje, unul pana la 8 kg, al doilea pana la 4 kg (cu dimensiunile max. 57x54x15cm).

Important: Pasagerii zborurilor din/catre USA pot transporta un singur bagaj de mana.

Informatii Suplimentare
Lichidele se transporta intr-o punga transparenta de plastic. 
Obiectele periculose nu sunt permise in bagajul de mana.

Restrictii pentru bagajul de mana 
Lichidele: se pot transporta in canina numai intr-o punga transparenta de plastic.
Pentru a evita confiscarea lichidelor dumneavoastra la punctele de control securitate, va rugam sa cititi cu atentie urmatoarele reguli:
Lichidele si gelurile trebuie sa fie in recipiente individuale, nu mai mari de 100 ml (cantitate maxima, inscriptionata pe ambalaj)
Recipientele trebuiesc transportate in pungi resigilabilde de plastic transparent, cu o capacitate maxima de un litru. 
O singura punga de plastic este permisa fiecarui pasager.
De asemenea puteti transporta urmatoarele produse: 
mancare pentru bebelusi
mancare pentru diete speciale
medicamente

Transport copii

Călătoria cu copiii mici 
Călătoriţi cu unul sau mai mulţi copii mici? Vă rugăm să reţineţi faptul că bebeluşii şi copiii mici trebuie soţiţi de un adult. Copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani, de asemenea pot fi însoţiţi de către personalul Austrian (serviciu cu plată). 

Călătoria în siguranţă pentru copiii care au împlinit 5 ani 

Părinţii sau tutorii vor trebui să:
rezerve biletele de avion şi să se asigure că au toate documentele de călătorie (paşaport, viză – dacă este cazul, asigurări medicale, etc…);
ne furnizeze în momentul rezervării numele, adresele şi telefoanele persoanelor care vor aduce copilul la aeroport, respectiv care vor aştepta copilul la aterizare;
plătească preţul biletului împreună cu o taxă de supraveghere pentru fiecare copil care călătoreşte singur. Vă rugăm să reţineţi faptul că, în cazul zborurilor in cooperare “code share”, se aplică regula companiei aeriene care operează efectiv zborul.
completeze formularul de cerere de însoţire Handling Advice, tipări în 3 exemplare şi apoi semna.
se prezinte direct la ghişeele de “asistenţă specială”, numerele 56 şi 57, din zona de check-in de la terminalul 1 din aeroportul din Viena. Aceste ghişee sunt desemnate pentru copiii care călătoresc neînsoţiţi.
rămână în aeroport până la decolarea efectivă a avionului!
Taxele de supraveghere pentru fiecare copil care calătoreşte singur (doar dus): 
Zboruri interne în Austria (directe sau cu tranzit): 40 EUR
Zboruri directe în Europa: 40 EUR
Zboruri cu tranzit în Europa: 80 EUR
Zboruri directe spre/din afara Europei: 80 EUR
Zboruri cu tranzit spre/din afara Europei: 100 EUR

Transport animale

O pisică sau un câine de talie mică, poate fi transportat la bortul aeronavei cu condiţia să fie utilizată o cuşcă specială pt. transport animale. Greutatea totală (animal + cuşcă) nu trebuie să depăşească 8 kg iar dimensiunea maximă a cuştii nu trebuie să fie mai mare de 55x40x23 cm, pentru o depozitare uşoară sub scaun. Vă rugăm să aduceţi propria cuşcă pt. transport animale!

Animale mai mari, transportate în cala de mărfuri 
Animalele care nu pot fi transportate  cabina de pasageri, vor fi transportate în cala de mărfuri prevăzută cu aer condiţionat şi sistem de încălzire. La momentul rezervării, vă rugăm să ne informaţi despre greutatea şi dimensiunile cuştii astfel încât să putem verifica dacă este suficient loc disponibil!

Flota

Austrian deserverşte împreună cu partenerii săi Lauda Air şi Austrian arrows 120 de destinaţii din întreaga lume.
În anul 2008, Grupul a transportat peste 10.7 millioane de pasageri. Aeronave de diverse tipuri şi dimensiuni permit operarea în mod optim pe diverse rute. Orele de decolare şi de aterizare sunt bine coordonate astfel încât să se poată oferi prin hub-ul de la Viena cele mai bune conexiuni naţionale şi internaţionale.
Aeronavele de tipul Airbus 321 / 320 / 319, Boeing 777 / 767 / 737, Fokker 100 / 70, Bombardier Q400 / Q300 şi Canadair Jet v vor aduce în siguranţa la destinaţia dorită.

Termeni si conditii

Răspunderea transportatorului aerian faţă de pasageri şi bagajele lor

Compensaţie în caz de deces sau rănire
Nu există limite financiare cu privire la răspunderea pentru decesul sau rănirea pasagerilor. Pentru pagube de până la 100000 DST (corespunzând la 03.07.2008 aproximativ unei sume de EUR 103014), transportatorul aerian nu poate contesta reclamaţiile pentru compensaţii. Peste această sumă, transportatorul aerian se poate apăra împotriva unei reclamaţii, dovedind că nu a fost neglijent sau vinovat în vreun alt mod.

Plăţi în avans
Dacă un pasager este rănit sau ucis, transportatorul aerian trebuie să facă o plată în avans, pentru a acoperi nevoile economice imediate, în maximum 15 zile de la identificarea persoanei îndreptăţite să încaseze compensaţia. În caz de deces, această plată în avans nu va fi sub 16000 DST (corespunzând unei sume de aproximativ EUR 16482 la data de 03.07.2008).

Întârzierea pasagerilor
În cazul întârzierii pasagerilor, transportatorul aerian este responsabil pentru pagube, dacă nu a luat toate măsurile rezonabile pentru a evita paguba sau luarea acestor măsuri a fost imposibilă. Răspunderea pentru întârzierea pasagerilor este limitată la 4150 DST (corespunzănd la 03.07.2008 unei sume de aproximativ EUR 4275).

Întârzieri de bagaje
În cazul întârzierii bagajelor, transportatorul aerian este responsabil pentru pagube, dacă nu a luat toate măsurile rezonabile pentru a evita paguba sau luarea acestor măsuri a fost imposibilă. Răspunderea pentru întârzierea pasagerilor este limitată la 1000 DST (corespunzând la 03.07.2008 unei sume de aproximativ EUR 1030).

Distrugerea, pierderea sau deteriorarea bagajelor
Transportatorul aerian este responsabil pentru distrugerea, pierderea sau deteriorarea bagajelor până la suma de 1000 DST (corespunzând la data de 03.07.2008 unei sume de aproximativ EUR 1030). În cazul bagajelor înregistrate, este responsabil şi dacă nu este vinovat, cu excepţia cazului în care bagajul a fost defect. În cazul bagajelor neînregistrate, transportatorul este responsabil doar dacă a fost vina sa.

Limite suplimentare pentru bagaje
Un pasager poate beneficia de o răspundere în limite suplimentare, dacă depune o declaraţie specială, cel mai târziu la înregistrare, şi dacă plăteşte o taxă suplimentară.

Reclamaţii cu privire la bagaje
Dacă bagajele sunt deteriorate, întârziate, pierdute sau distruse, pasagerul trebuie să scrie şi să reclame transportatorul aerian cât de repede posibil. În cazul deteriorării bagajelor înregistrate, pasagerul trebuie să scrie şi să reclame în termen de şapte zile, iar în caz de întârziere, in 21 de zile, în ambele cazuri de la data la care bagajele au fost puse la dispoziţia pasagerului.

Răspunderea transportatorilor contractanţi şi efectivi
Dacă transportatorul aerian care operează zborul nu este acelaşi cu transportatorul aerian care încheie contractul, pasagerul are dreptul de a adresa reclamaţii sau plângeri pentru pagube faţă de ambii transportatori. Dacă numele dau codul unui transportator aerian apare pe bilet, acel transportator aerian este cel care este parte în contract.

Limită de timp pentru acţiuni
Orice acţiune juridică pentru reclamarea de pagube trebuie realizată în termen de doi ani de la data sosirii avionului sau de la data la care avionul trebuia să sosească.

Baza informaţiilor
Baza regulilor descrise mai sus este Convenţia de la Montreal din 28 mai 1999, implementată de Comunitate prin Regulamentul (CE) Nr. 2027/97 (modificat prin Regulamentul (CE) Nr. 889/2002) şi legislaţia naţională a statelor membre.

Acest rezumat sau notă nu poate fi folosit ca bază pentru o reclamaţie de compensaţie, nici nu poate interpreta prevederile prezentului Regulament sau a Convenţiei de la Montreal.