Air France, Bilete avion, Informatii bagaje, Transport animale, Flota

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel
Destinatii Air France


Air France

Air France (Compagnie Nationale Air France) este o companie subsidiară a Air France-KLM, cel mai mare grup de companii aeriene din punct de vedere al cifrei de afaceri. Înainte de fuziunea cu KLM, a fost linia aeriană naţională a Franţei, cu 71,654 de angajaţi (în martie 2004).
Compania aeriana Air France efectueaza peste 1800 de zboruri zilnice in 200 de destinatii din 88 de tari.
Membru fondator al Air France: SkyTeam Alliance
Nodul principal:Aeroportul Internaţional Charles de Gaulle, lângă Paris.

PROGRAMUL DE FIDELITATE  FLYING BLUE  OFERIT DE  AIR FRANCE
Flying Blue, programul de fidelitate oferit de Air France, va ofera posibilitatea sa castigati mile, de fiecare data cand zburati. Va puteti converti milele in bilete de avion si in alte cadouri.

Informatii bagaje

Bagajul de mana
Toate bagajele nepredate la check-in pe care le tineti cu dvs. in cabina sunt considerate bagaje de mâna.Bagajul de mâna trebuie sa nu depaseasca urmatoarele dimensiuni: 55cm/21,7 in. (L) x 35cm/13,8 in. (l) x 25cm/9,8 in. (H) - inclusiv buzunarele, rotile si mânerele.

Bagajul de cala
Din 28 Martie 2010 se foloseste numai sistemul PIECE CONCEPT (sistemul de piesa de bagaj) in toata reteaua Air France-KLM, indiferent de destinatie, inlocuind unde era cazul sistemul WEIGHT CONCEPT (conceptul de "greutate" a bagajului). Noul sistem este mai favorabil pasagerilor.
Astfel, pasagerii vor avea dreptul sa transporte o singura piesa de bagaj cu o greutate maxima de 23 kg.
Din 28 martie, 2 bagaje cantarind insumat 23 kg sau mai putin se vor taxa suplimentar. Poate fi cazul pasagerilor care doresc sa transporte bagaje de mana care nu respecta normele privind dimensiunile sau greutatea si care vor fi nevoiti sa predea la cala acest bagaj necorespunzator.
Transportul echipamentului sportiv pentru: scufundari, schi (nautic sau alpin), snowboard, surfing sau bicicleta va fi inclusa in cantitatea de bagaj permisa gratuit, pana la un total de 20 kg.

Bagajul dvs. nu trebuie sa depaseasca:
23Kg - acceptat gratuit la cala. Intre 23 kg si maxim 32 kg veti plati excedent de bagaj.

Sfaturi utile:
- Înainte de plecare alegeti un bagaj rezistent si rigid. Nu uitati sa inlaturati toate etichetele din calatoriile anterioare, pentru ca ar putea impiedica livrarea bagajului dvs.
- Indicati numele vizibil, domiciliul stabil, adresa de destinatie si numarul de telefon mobil in interiorul si in exteriorul bagajului. Puteti gasi etichete adecvate la ghiseele de check-in ale Air France.
- Evitati transportarea de articole fragile in cala. Daca nu aveti alta optiune, aceste articole trebuie sa fie bine protejate.

Transport copii

Daca veti calatori cu un copil sub 2 ani, fara nici un cost suplimentar pentru nici una dintre destinatii, puteti preda la check-in 10Kg/22 lb. de bagaj + si unul dintre urmatoarele 3 articole: carucior pliabil, cos sau scaun pentru masina.

Transport animale

- in cabina se poate transporta 1 animal (caine sau pisica) a carui greutate, impreuna cu cusca nu trebuie sa depaseasca 6 kg;
- in cala, greutatea animal + cusca nu trebuie sa depaseasca 75 kg. 
Peste aceasta valoare, animalele se pot transporta doar cargo.
Taxa perceputa pentru transportul animalelor va fi:
-Zona 1 (zboruri interne AF): EUR40
-Zona 2 (Europa, Caraibe si Oceanul Indian): EUR80
-Zona 3 (alte zboruri internationale): EUR160

Flota

In data de 30 septembrie 2005 flota Air France cuprindea: 376 avioane